Hærvejen


Hærvejen går lige forbi hytten og er således et oplagt sted at slå sig ned for natten, hvis du er på en længere pilgrimstur på den jyske højderyg.


Klik på billedet for at finde flere vandreruter.

Gudenåens og Skjern Åens kilder


Området ved udspringet af Gudenåen og Skjernåen har været et helt naturligt knudepunkt for vandrere, studedrivere, ryttere og hære på vej gennem Jylland. Her på den jyske højderyg kunne man bevæge sig øst-vest langs de to vandløb, og vigtigst af alt: Man kunne bevæge sig nord-syd i Jylland uden at skulle krydse nogen af de to store åer – det er derfor, Hærvejen har sit forløb på den  jyske højderyg.


Klik på billedet for at finde flere vandreruter.


RØRBÆK SØ


5 km mod syd fra Hærvejshytten finder du Rørbæk sø. Her kan du med start fra parkeringspladser kan du vælge mellem 12 forskellige vandreture i kildeområdet og rundt om Rørbæk Sø. Stierne er let tilgængelige med P-pladser og infotavler ved start. Der er offentlige toiletter ved både Gudenåens udspring, Koutrupgård, Ballesbækgård og Vester Mølle.


Klik på billedet for at finde flere vandreruter.


HAMPEN SØ


5km nord for Hærvejshytten finder du Hampen Sø. Hampen Sø er en rigtig naturperle i det midtjyske område med Hærvejen som nærmeste nabo. Den ligger 79 meter over havet, og er dermed den højest beliggende sø i Jylland. Derudover er Hampen Sø en af Danmarks reneste badesøer. 
Ved søen findes derfor 2 strande, der ofte besøges om sommeren af turister og badegæster.


Klik på billedet for at finde flere vandreruter.